Tekijät esiin |
EG-Trading

Timo Malmi, EG-Trading

“Työskentely ihmisen kokoisessa työpaikassa on palkitsevaa”

Tapaamme tuotantopäällikkö Timo Malmin EG-Tradingilta: “Työskentely ihmisen kokoisessa työpaikassa on palkitsevaa”

Timo on koulutukseltaan kemiantekniikan DI ja työskennellyt kaikkiaan parisen kymmentä vuotta teollisuudessa ja suurimman osan tuosta ajasta tuotantopäällikkönä 5-vuorotyöläisten esimiehenä. Kun pari vuotta sitten tuli mahdollisuus vaihtaa EG-Tradingille, niin Timo tarttui tilaisuuteen. Eikä ole katunut.

– Kasvukaudella homma on todella hektistä, Timo kertoo. Työajasta suurin osa kuluu työmaiden resurssointiin sekä toimitusten järjestelyyn. Tuotteet ja työntekijät pitää olla ajallaan oikealla työmaalla. Tarkistettavia ja sovittavia yksityiskohtia on paljon. Samoin tuotteita on paljon ja maahantuotavien osalta aikataulut saattavat muuttua, jolloin se vaikuttaa asennusten aikatauluihin, Timo mainitsee. Valvon myös viljelyksiä ja ohjeistan maksaruohojen nostot.

– Pyrimme aina palvelemaan työmaita mahdollisimman hyvin, Timo jatkaa. Esimerkkinä tästä on maksaruohojen projektikohtainen pakkaussuunnittelu. Jos työmaalla maksaruohoa tarvitaan esimerkiksi kolmella eri kattotasolla, suunnitellaan lavapakkaukset niin, että oikea määrä maksaruohoa voidaan nostaa suoraan kullekin tasolle. Näin homma työmaalla toimii mahdollisimman jouhevasti.

Kauden ulkopuolella Timon työaika kuluu tarjousten teossa, myyntitehtävissä, urakka- ja aliurakoitsijaneuvotteluissa. EG-Trading panostaa paljon myös seuraavan sesongin kausityöntekijöiden rekrytointeihin, jotta löydetään työhön ja porukkaan sopivat henkilöt.

– Vaikka kauden aikana on todella hektistä, niin teollisuuteen verrattuna viikonloppuvapaat ovat iso plussa, Timo hymyilee.

Hyvän ennakkosuunnittelun Timo mainitsee työnsä onnistumisen kannalta oleellisena.

– Toiminnan on oltava suunnitelmallista ja yhteistyön kollegoiden kanssa on sujuttava, Timo miettii. Paljon suunnitellaan asennustyömaita porukalla. Siinä jutellessa asiat jäsentyvät hyvin ja nousee esille riskit, mahdollisuudet ja tarpeet jokaisen projektin tehokkaaseen hoitamiseen. Jokainen työmaa on erilainen, paljon on huomioitavia asioita.

Kysymykseen mikä työssäsi on palkitsevaa Timo vastaa näin:

– Paljonkin on palkitsevaa. Meillä on mukava porukka ja hyvä työilmapiiri. Arvostan erityisesti inspiroivia ja työstään tykkääviä kollegoita, Timo innostuu. Kommunikaatio on avointa ja on mahdollisuudet viedä ideoita eteenpäin. Meillä on ihmisen kokoinen työpaikka! Ja tietysti se palkitsee, kun saadaan työmaa valmiiksi sovitussa aikataulussa.