Tietopankki
/
Artikkelit ja oppaat
/
Artikkelit

Saisiko olla bitumi-, pelti-, tiili-, elementti- vai viherkatto?

Artikkelit · Katto · Bitumikatot · Peltikatot · Tiilikatot · Viherkatot · Elementtikatot

Vaikka nimi Kerabit monesti liitetään bitumikatteisiin ja -kattoihin, olemme itse asiassa täysin kotonamme kaikkien kattotyyppien ja katemateriaalien kanssa. Kokemus on tuonut osaamista – vuosikymmenten saatossa olemme rakentaneet ja peruskorjanneet tuhansia kattoja, sekä isoja että pienempiäkin.

Urakoimme bitumi-, tiili-, pelti-, viher- ja elementtikatot sekä pihakannet kaikkialla Suomessa. Luonnollisesti teemme myös kattosaneeraukset kattotyypistä ja katemateriaalista riippumatta.

Taiten tehty bitumikatto kestää vuosikymmenet

Bitumikermikatot ovat erityisosaamistamme, ja tunnemme ne kuin omat taskumme. Bitumikaton elinkaari on kymmeniä vuosia, kun se toteutetaan laadukkailla tuotteilla ja rakennetaan ammattitaitoisesti.

Käytämme bitumikatoissa Lohjan-tehtaallamme valmistettuja CE-merkittyjä Kerabit-katteita, joilla on Avainlippu-merkki. Ammattitaitoisesta asennuksesta vastaavat vedeneristäjän ammattitutkinnon tai kattoasentajan sertifikaatin suorittaneet bitumieristäjät, joilla on alan kokemusta vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Palveluvalikoimamme kattaa kaikki rakennetyypit ja kattokaltevuudet. Saat meiltä myös aurinkosähköratkaisut. Asunto Oy Nummelan Väinämöisentie 5:n katto peruskorjattiin, ennen kuin sinne asennettiin energiatehokkuutta merkittävästi parantava aurinkovoimala.

Rakennamme ja saneeraamme kaikki peltikatot

Toteutamme peltikatot kohteen mukaan joko konesaumattuna tai profiilipeltikattona.

Konesaumakatto on perinteinen ja pitkäikäinen valinta sekä monen arvorakennuksen ilmeeseen ainoa oikea vaihtoehto. Konesaumattujen peltikattojen asennus ja peruskorjaaminen on ammattitaitoa ja tarkkuutta vaativaa työtä, josta meillä on monipuolinen kokemus.

Hyvä esimerkki vaativasta ja monimuotoisesta saneerauskohteesta on vuonna 1796 rakennettu Ilomantsin kirkko, johon asensimme käsityönä saumatun peltikaton.

Profiilipeltikatot eli muotopeltikatot tehdään yhtenäisistä yleensä tiilikuviointia jäljittelevistä peltilevyistä. Niiden asentaminen on verrattain nopeaa, joten ne ovat hyvä valinta esimerkiksi rivitaloihin. Kerabit Kattoremontit tekee peltikattoremontit myös omakotitaloihin.

Tiilikatto on laadukas, tyylikäs ja kestävä

Pitkäikäinen ja kaunis tiilikatto on hyvä valinta sekä uudisrakennuksiin että korjauskohteisiin. Tiili ei suinkaan ole vain pienempien rakennusten katemateriaali, vaan se on kestävä valinta myös kerrostaloihin ja muihin suurempiin kohteisiin. Ammattitaidolla ja pitkän kokemuksen suomalla osaamisella tehty tiilikatto on turvallinen, kestävä ja talon arvoa nostava ratkaisu, joka kestää vuosikymmeniä.

Tiilikaton remontti on toteutettava riittävän kattavasti, sillä varsinaisen tiilikatteen uusiminen on vain pieni osa koko urakkaa. Vantaalaisen VAV-asuntojen rivitalojen tiilikatot saneerattiin uudenveroisiksi alusrakenteita, kattoturvatuotteita ja pellityksiä myöten.

Elementtikatto on nopea ja kustannustehokas

Elementit ovat rakentamisen nykypäivää. Kattoelementeillä rakennus saadaan nopeasti suojaan säältä, ja niiden käytöstä koituu muitakin etuja. Toteutamme kattoja sekä kylmistä että lämpimistä kattoelementeistä.

Kylmät kattoelementit korvaavat perinteisen ristikkokaton, jossa ristikkojako on tavallisesti 900 – 1 200 mm. Kylmät kattoelementit koostuvat kahdesta osasta, jotka ovat kevytrakenteisia puurunkoisia elementtejä. Tukiseinäelementtien jako on jopa 5 metriä, minkä ansiosta IV-putkille ja muulle tekniikalle jää huomattavan paljon tilaa. Näiden tukiseinäelementtien päälle asennetaan kevytrakenteiset kattoelementit, joiden pituus voi kohteesta riippuen olla pisimmillään yli 20 m.

Kylmiä kattoelementtejä hyödyntämällä saadaan päivässä tehtyä 100 m2 valmista kattoa eli työmaalla saavutetaan merkittävää ajallista hyötyä, nosturitunteja säästyy ja kohde saadaan suojattua säältä erittäin ripeästi.

Kylmät kattoelementit sopivat parhaiten betonirunkoisiin kerrostaloihin, mutta niitä voidaan käyttää myös CLT- tai puurunkoisissa kerrostaloissa. Kylmät kattoelementit ovat omiaan myös suuriin julkisiin hankkeisiin.

Olemme julkaisseet kylmien kattoelementtien hyödyntämisestä oppaan, jonka voit ladata käyttöösi täältä.

As Oy Joensuun Kuriirin katto toteutettiin kylmillä kattoelementeillä, sillä ne nopeuttivat urakkaa, eikä kohdetta tarvinnut huputtaa.

Lämpimät kattoelementit ovat puolestaan ihanteellinen ratkaisu teollisuus- ja muiden hallien kattoihin. Tehdasolosuhteissa valmistetuilla kattoelementeillä rakennus saadaan lämpimäksi ja säältä suojaan nopeasti ja kustannustehokkaasti, sillä yhden työpäivän aikana kattoelementtejä voidaan asentaa jopa 1 000 neliötä.

Nopeus oli valttia Sirkkalan liikuntakeskuksessa, joten sekä liikuntahallin katto että sen päällä olevan teräsrunkoisen iv-konehuoneen katto tehtiin lämpimistä kattoelementeistä.

Viherkatto on kaunis ja hyödyllinen

Viherkatot luovat viihtyvyyttä ja vehreyttä tiiviiseen kaupunkiympäristöön. Viherkatto pidentää rakennuksen käyttöikää, sillä sen alla rakenteet ovat suojassa uv-säteilyltä ja äärimmäisiltä lämpötilanvaihteluilta. Viherkatto auttaa lisäksi hulevesien hallinnassa, sillä se imee vettä kasveja varten ja viivästyttää hulevesien päätymistä viemäreihin.

Viherkattorakenteet ovat vaativia, joten asennustyö on syytä teettää kokeneella, viherkattoihin perehtyneellä urakoitsijalla. Helsingin Pasilassa sijaitsevien As Oy Höyrykatu 8:n ja As Oy Tenderinlenkki 8:n vesikattojen viheristutusten alla on alimpina kerroksina höyrysulku ja kevytsora, jonka päälle on valettu 50-millinen betonilaatta. Betonilaatan päällä on vedeneristyksenä kolme kerrosta bitumikermiä, joista päällimmäinen on juurisuojakermi. Vedeneristyksen päällä on vielä salaojamatot sekä kasvualusta ja istutukset.

Myös ympäristö hyötyy viherkatoista. Kasvillisuus parantaa kaupunki-ilmaa kasvien muuttaessa hiilidioksidia hapeksi. Lisäksi se sitoo pölyä sekä haitallisia pienhiukkasia ja suojaa melulta. Eikä unohtaa sovi, että viherkatto lisää luonnon monimuotoisuutta kaupungeissa houkuttelemalla erilaisia lintu-, perhos- ja hyönteislajeja.

Vaativimmat urakat ovat leipälajimme

Kaiken kaikkiaan olemme parhaimmillamme monipuolista osaamista vaativissa katto- ja vedeneristysurakoissa, kattotyypistä tai katemateriaalista riippumatta.

Ammattitaito ja kokemus tuovat näkemystä tehdä työt oikein ja olla mukana suunnittelemassa kullekin katolle toimivin kattorakenne – ottaen huomioon tilaajan tavoitteet, käyttöolosuhteet sekä ympäristönäkökulmat.

Kaavaillaanko taloyhtiössäsi kattoremonttia?

Olemme julkaisseet hyödylliset oppaat, jotka esittelevät kattoremontin etenemisen vaihe vaiheelta nimenomaan taloyhtiön näkökulmasta. Lataa maksutta käyttöösi:

Jos taloyhtiössä on tiilikatto, kannattaa lukea artikkeli, miten tiilikaton saneeraukseen kannattaa varautua. Kannattaa myös lukea Kuusi vinkkiä onnistuneeseen saneeraushankkeeseen taloyhtiössä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kasvattaa kiinteistösi arvoa? Tarvitsetko tietoa tuotteistamme tai palveluistamme? Täytä ja lähetä oheinen lomake, niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä.

Näytä kaikki yhteystiedot
Yhteydenottopyyntö

Yhteyshenkilön tiedot

Kohteen tiedot

Aurinkosähkö
Julkisivut
Katot ja vedeneristykset
Kattohuolto
Lattiapinnoitukset ja teollisuuden pintakäsittelyt

Kyseessä on (valitse toinen tai molemmat)

New Construction Site
Renovation Site

Maximum file size: 20MB

Sallitut tiedostomuodot: .jpg, .jpeg, .jpe, .png, .gif, .dwg, .doc, .docx, .pdf, .tiff, .tif, .xla, .xls, .xlt, .xlw, .xlxs
Hyväksyn tietojeni tietosuojaselosteen mukaisen käytön